Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

filip
Filip Blokken
Verdi, Piano en enCHANTé op donderdag
 
Fillip Blokken, jonge student orgel en koordirectie bij Kurt Bikkembergs aan het Lemmensinstituut leidt intussen het koor met overgave en met vaak verassend nieuwe invalshoeken.

 

Bewaren

anoniem
Mathias Borgers
Elektrische Gitaar op zaterdag

Mijn naam is Mathias, ik speel al sinds mijn 6 jaar gitaar en ik ben na 16 jaar nog steeds verliefd op het instrument.
Ik heb enorm veel zin om met gemotiveerde leerlingen verder te bouwen op de lessen van mijn voorgangers.
MIk speel nog steeds heel actief gitaar in verschillende bands en weet dus wat het betekent om met mensen samen te spelen en wil deze kennis graag doorgeven.

Bewaren

Femke De Bruyne
Kidz- en Jeugdkoor op donderdag

Femmke geeft sinds 2010 pianoles in het JMA. In de laatste kleuterklas ben ik begonnen met kleuterpiano en in de lagere school ben ik ook klarinet beginnen spelen en ik heb in het koor van Studio 100 gezongen. September 2011 startte ik de opleiding Muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut waar ik ook gitaarlessen krijg.
 

Ruby De Bruyne
Kidzkoor en Jeugdkoor op donderdag

Ruby geeft sinds 2006 les in het JMA. Zij gaf al lessen bugel, notenleer, zang en piano.
De laatste 3 jaar is ze in de eerste plaats dirigente van het Kidz- en Jeugdkoor.
Ruby startte haar trompet en pianolessen aan de muziekschool van Kampenhout. Na het middelbaar studeerde ze Muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut.
Sinds 2011 is Ruby deeltijds aan de slag bij Jeugd & Muziek vzw als coördinator van Vlaams-Brabant. Daarnaast geeft zij les in het deeltijds kunstonderwijs en dirigeert - naast de Muzikea koren - ook het solidariteitskoor Quetzales.
De overige tijd wordt ingevuld met freelance opdrachten voor Koor & Stem, gidsen in het Muziekinstrumentenmuseum en haar eigen Muziekgezelschap Pardoes. 

Bewaren

Zoë Delcourte
Piano en Zang op zaterdag
 

Zoë (°1994) kreeg de muzikale smaak te pakken door Peggy Jordens aan het conservatorium van Mechelen.
In de Kunsthumaniora van Brussel volgde ze 4 jaar de richting klassieke piano, begeleid door Thor Rzoska.
Zoë studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in de klas van Johan Duijck. Ze volgde verscheidene masterclasses in binnen- en buitenland. Na deze studies heeft ze haar pedagogisch diploma behaald.
Naast piano heeft Zoë een grote liefde voor andere instrumenten en genres. Zo volgde ze jazz zang bij Bart Mertens en cello bij Steven Caeyers en Lieven Baert.
Zoë treedt regelmatig op en is actief als leerkracht in onder andere de Stedelijke Academie van Vilvoorde.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Simon Forceville
Saxofoon
 

Ik ben met saxofoon gestart op 7-jarige leeftijd. Ik moest slechts een instrument proberen om te weten: dit is het!
Meer dan 10 jaar later heb ik in talloze bands, fanfares en harmonieën gespeeld en de saxofoonmicrobe doorgegeven wanneer ik kon. Sinds enkele jaren speel ik ook piano, gitaar en af en toe klarinet.
Mijn grote instrumentenliefde blijft natuurlijk wel de sax. Mijn opleiding startte aan het conservatorium in Leuven, waar ik nu mijn laatste jaar zal afstuderen. Onderweg nam ik deel aan talloze wedstrijden met mijn instrument, en werd zo tweede finalist bij Vlamo.
Lesgeven heb ik ontdekt binnen mijn kennissenkring. Ik vond het geweldig om mijn passie te kunnen delen met iemand die graag sax leerde spelen. Dat brengt mij bij Muzikea!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Jean Jacques Hottart
Accordeon op dinsdag

Geboren in 1945, begon Jean-Jacques met het bespelen van de accordeon op 6-jarige leeftijd en was in datzelfde jaar al kampioen van Brabant in zijn "BABY" categorie.
Helaas werd Jean-Jacques een paar jaar later, toen hij een accordeon-professional wilde worden, ernstig ziek en moest hij zijn lessen voor 2 jaar opschorten waardoor nooit een accordeonist-pro geworden is.
Jean-Jacques werd Kampioen van Brabant, België, Europa en de Wereld in de klasse "beginner B" en vervolgens in klasse A.
Daarna speelde hij in de jaren ‘70 op kermissen en diverse evenementen voor senioren en anderen, tot hij in 2018 zijn muzikale activiteiten hervatte en dus ook lessen geeft aan aan jong en oud bij JMA Muzikea.
De accordeon zal voor altijd zijn passie blijven gedurende zijn hele leven.

Herman Maes
Chopin, Debussy en Piano op zaterdag

Herman komt uit een muzikale familie uit het Brusselse waar het vanzelfsprekend was dat, indien aanwezig, het talent benut moest worden.
Hij rondde aldus de notenleerlessen in de muziekacademie te Schaarbeek met succes af waar hij ook nog negen jaar pianolessen volgde. Deze kennis heeft hij daarna kunnen benutten in verschillende muzikale avonturen waaronder het schrijven van muziek voor verschillende musicals van amateur toneelgezelschappen.
Tot op heden componeert hij muziek in vrij klassieke stijl en maakt zelf de opnames. Op 50-jarige leeftijd vond hij de tijd rijp om zijn kennis door te geven aan de nieuwe generaties. Zijn streefdoel is het overbrengen van de nodige theoretische kennis op een zo aangenaam mogelijk manier.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marlieke Shaw
Piano en Viool op zaterdag

Marlieke (°1996) startte op 9-jarige leeftijd met vioollessen aan het conservatorium van Mechelen.
Een jaar later begon ze ook met piano. In Mechelen kreeg ze een klassieke opleiding met vakken als AMV, AMC, orkest en kamermuziek.
In 2014 studeerde ze af voor viool, in 2016 voor piano.
Ze volgde reeds verschillende muziekstages en vindt het belangrijk om ook zelf te blijven bijleren: tot op heden volgt ze vakken als piano, altviool, kamermuziek en koor.
In het dagelijkse leven werkt Marlieke als doctoraatsstudente aan de KU Leuven.

Bewaren

jitse
Jitse Slaets
Klassieke gitaar op zaterdag
 

 

Bewaren

Martijn Slaets
Klassiek gitaar op zaterdag
 

Ik ben begonnen met gitaar rond het vijfde leerjaar, dus dat is al zo’n 10 jaar geleden!
Ik wist al vanaf mijn 10 jaar dat dat instrument perfect voor mij zou zijn. Sommige periodes heb ik er minder tijd in gestoken dan op andere momenten, maar na nog eens 10 jaar kan ik toch zeggen dat ik er best goed in ben.
Ik heb mezelf op een gegeven moment ook eens een elektrische gitaar aangeschaft, maar die staat grotendeels ongebruikt thuis in een hoekje.
De akoestische gitaar is vanaf het begin ‘mijn’ instrument geweest, en tot de dag van vandaag houdt dat mooi stand!  

Bewaren

Bewaren

robbe
Robbe Vandekeere
Gitaar, Basgitaar en Drum op zaterdag
 

Mijn 'loopbaan' in de muziek is begonnen met notenleer en drum op 6 à 7 jarige leeftijd in de muziekschool van Kampenhout.
Ik ben blijven drumles volgen tot mijn 17 jaar.
Het gitaarhoofdstuk ben ik op eigen houtje gestart. Eerst met zelfstudie en wat hulp van mijn vader. Later, wanneer Raph Van Goubergen zijn alternatieve muziekschool 'Class and Jazz' heeft opgericht, ben ik daar les gaan volgen, bij Michel Kuijken.
In de actieve muziekwereld ben ik ook al eventjes bezig. Zo richtte ik een coverband op, met mezelf als gitarist. Na een paar muzikantenwissels werd in 2013 het hoogtepunt bereikt met een optreden op de Primusfeesten te Haacht.
Via de muziekstages georganiseerd door Jeugd & Muziek, leerde ik Henri Ardui kennen, die in 2013 gevraagd heeft om als drummer zijn band te vervoegen. Ik werd het vierde voltallige lid van Henry W. Baker Combo, waarmee we de Belgische Finale bereikt hebben van Imagine en in 2015 een EP hebben uitgebracht.  

David Van den Bosch
Drum op zaterdag

David begon met drummen op de leeftijd van 10 jaar. Hij volgde 12 jaar les bij Bart Coosemans en was zeer actief in het verenigingsleven. Bart leerde David niet alleen drummen maar ook melodisch slagwerk.
Op zijn 17e had David zijn eerste band: ‘No Foreplay’. Dit was voor hem de trigger om niet langer al het slagwerk te spelen maar zich te focussen op 1 instrument: het drumstel.
David stapte in 2014 naar de academie in Grimbergen om er les te krijgen van Wim Van der Westen (K’s Choice) en Stef Vanstraelen (Yevgueni).
2 jaar later (september 2016) gaf David zijn job als leerkracht secundair onderwijs op om zelf voltijds drum te gaan studeren aan de hogeschool PXL-Music in Hasselt. De eerste 2 jaren kreeg hij er les van Arnout Hellofs (Hooverphonic). Momenteel zit David er in zijn laatste jaar en krijgt hij les van Marc Bonne.
Ook vervoegde David in 2014 de rockband ‘The Gate’. Een ambitieuze rockband die al verschillende jaren bestaat en timmert aan een mooie weg. In 2017 brachten ze hun 2e album ‘Aurora’ uit.

Bewaren

Elien Vanoppen
Piano op donderdag

Elien startte op tienjarige leeftijd met muzieklessen aan de academie van Lier, waar ze pianoles volgde bij Bart Meuris.
Hierna zette ze haar studies verder in de pianoklas van Alessandro Cervino aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze in 2017 haar masterdiploma behaalde.
Het jaar erop voltooide ze ook haar specifieke lerarenopleiding muziek met succes.
Elien heeft niet alleen belangstelling voor piano, maar voor alle aspecten van muziek. Dit uitte zich tijdens haar studies aan het Lemmensinstituut in bijkomende lessen harmonie en contrapunt.
Ook heeft ze 10 jaar ervaring als zangeres opgedaan in de koren Julica en Amarylca, onder leiding van Noëlle Schepens.
Tegenwoordig is Elien actief als leerkracht piano en notenleer. Daarnaast volgt ze nog een opleiding toegepaste taalkunde aan de KU Leuven.

anoniem
Hanne Sofie Van Walleghem
Initiatie op zaterdag
 
Muziek is Hanne met de paplepel ingegeven.
Met een mama die gitaar speelde, een papa die keyboard speelde en een zus die begon met dwarsfluit begon het bij Hanne ook te kriebelen.
In het tweede leerjaar startte ze met piano. Die muzikale kriebel bleef en in het derde middelbaar begon ze met een tweede instrument: de saxofoon.
Toen Hanne in haar eerste jaar kleuteronderwijs aan de hogeschool startte, prikkelden de lessen muziek haar. Met kinderen op een speelse manier met muziek omgaan vindt ze dan ook geweldig!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Jolien Van Walleghem
Amadeus, Bach en Dwarsfluit op zaterdag

Jolien (°1995) begon op negenjarige leeftijd met notenleer in het SLAC in Leuven.
Na één jaar koos ze intuïtief voor de dwarsfluit, en na nog een jaartje begon ze een reis van zeven jaar in KL!NK, het instaporkest van de Koninklijke Harmonie van Herent.
In die periode speelde ze ook gedurende vier jaar in het groot orkest en twee jaar in het instaporkest en het groot orkest van harmonie Volharding uit Kessel-Lo.
Na drie jaar dwarsfluit verloor ze haar hart ook aan de piccolo; sindsdien heeft ze dit kleine broertje van de dwarsfluit ook bespeeld in al haar orkesten.
Aan het begin van haar studies aan de KU Leuven koos Jolien voor harmonieorkest Panta Rei in Leuven, naast haar engagement bij de sjaloomband in Herent.
Aan de KU Leuven studeerde ze af als master in de taal- en letterkunde (2017) en master in de geschiedenis van de oudheid (2018),
in het DKO behaalde ze in 2013 en 2017 respectievelijk haar H3-diploma’s dwarsfluit en piccolo.
Gedurende twee jaar volgde ze ook lessen fagot aan het SLAC in Leuven.
Jolien is sinds 2011 aan de slag als leerkracht notenleer en dwarsfluit in ons muziekatelier en combineert dit sinds kort met haar job als leerkracht Latijn in het Sint-Romboutscollege in Mechelen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

anoniem
Hanne Verbiest
Zang op zaterdag
 

Al van kleins af aan is Hanne (27 februari 1998) bezig met muziek maken. Eerst alleen met haar stem, nadien leerde ze zichzelf gitaar en piano spelen.
Dankzij haar basiskennis van deze twee instrumenten, ontdekte ze hoe fijn het was om eigen nummers te schrijven.
Drie jaar geleden mocht ze beginnen aan de hogeschool PXL Music, waar ze zang/songwriting studeert.
Ze kreeg zangles van Anton Walgrave (Where oceans meet) en volgt zangtechniek bij Stef Caers (Hercules and love affair).

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren